Foto: Britta Lundh

Jakten för alla

Presentation av Jakten för alla och våran ambassadör William Jonsson

Foto: Privat
Jonas Johansson

Jakten för alla startades 2015 av Jonas Johansson från Mariestad som själv har en funktionsvariation sedan elva års ålder då han på grund av cancer fick amputera sitt vänstra ben. Men det stoppade inte Jonas från att ta sig ut i skogen och det visade sig att det går att jaga och ta sig fram i skogen med kryckor.

Så han ville med sitt initiativ visa och möjliggöra för andra det går att jaga med funktionsvariationer.

Sommaren 2015 tog Jonas kontakt med Anders Johansson som är jaktansvarig på Sveaskog och berättade om projektet och att de sökte jakttillfällen eller jaktmark. Han var väldigt positivt och hjälpande, så till hösten hade de sin första jakt i jakten för alla. Tillsammans med Sveaskog och det Första jaktlaget i Skrälldalen som är ett projekt tillsammans med Jägareförbundet Gävleborg, de var då 5 deltagare.

Sedan dess har de haft många andra jakter med, bland annat klövviltsjakt på Stora Eks egendom och kaninjakt på Gotland. Man kan säga att det brukar finnas 4-5 olika jakttillfällen per år runt om i Sverige.

Hösten 2020 hade de sin första älgjakt tillsammans med oss i Jägareförbundet Gävleborg i Sidertjärn som blev ett populärt evenemang och har fortsatt vara de sen dess.

Det var även där som William Jonsson från Järvsö fick skjuta sin första älg i september 2021 och som efter det kom i kontakt med Katarina Olinder som är ordförande i Ljusdal-Ramsjö Jvk och ville göra honom till talesperson och ambassadör för personer med funktionsvariationer i kretsen men det stannade inte där, då vi i Länsföreningen tyckte det var ett mycket bra initiativ så i december 2022 valde vi att göra om honom till ambassadör för hela Gävleborg.

Så vi kommer nu att bygga vidare på den verksamheten tillsammans med William och gänget i Jakten för alla

Har du en funktionsvariation men är jaktintresserad och vill komma i kontakt med nätverket, tveka inte att hör av dig.

Kontaktpersoner:

Jakten för alla

Jonas Johansson 0705927466

 

Jägareförbundet Gävleborg

William Jonsson 0703215520

Jörgen Linander 0702030503

Katarina Olinder 0707187287

 

Senast uppdaterad den 02 maj