onsdag 22 maj kl 13:17

Hållbar Fågeljakt riskerar Jaktförbud!

Läs artikeln i svensk Jakt om hotet av Jaktförbud på 42 fågelarter.

EU granskar 42 fågelarter – risk för jaktförbud! Länk till artikel

Just nu pågår arbetet med att snabbutvärdera om jakt är hållbart för 42 fågelarter som det i dag är lagligt att jaga inom EU. Om gruppen som utvärderar arterna inte får tillgång till tillräckligt med data blir följden jaktstopp. Många av arterna, däribland kricka, bläsand, tjäder och dalripa är kända för svenska jägare.

--------------------------------------------------------------------------------------

Snabbt framtagna utredningar som denna är en av anledningarna till att vi behöver så bra data som möjligt för att visa att fågeljakten är hållbar. Vi arbetar därför vidare med att sprida information om Projekt vinginsamling och ber jägarna bidra genom att skicka in en vinge från fällda änder och gäss för att kunna åldersbestämma och få fram säkrare data om jaktens ringa inverkan. Ytterligare en push om detta kommer göras i augusti inför gåsjakten och vi hoppas nå så många fågeljägare som möjligt.

Läs mer om detta! 

Senast uppdaterad den 22 maj